LA IMPORTÀNCIA DEL TURISME

LA IMPORTÀNCIA DEL TURISME
Vaig tenir la sort de néixer a un poble de mar amb tradició turística, on les persones que s'hi dedicaven com els meus pares i altres familiars, i la gent que va venir de fora per fer feina, eren autodidactes, normalment amb estudis bàsics i aprengueren idiomes i professions amb un gran somriure i orgullosos de fer feina i de ser privilegiats de viure on vivien.
Aquesta generació que ara estan en edat de jubilar-se o jubilats, feren molta feina i sense quasi formació parlen idiomes i han fet amistats d'arreu, i ens deixaren oportunitats de prosperar amb el turisme. Restaurants que han passat
de generació en generació, a l'igual que petits hotels o altres negocis que indirectament també viuen del turisme.
El que és difícil de combatre, però no impossible, és l'estacionalitat,.però personalment no és el què em preocupa més, perquè amb la facilitat que hi ha avui en dia per viatjar arreu, ha d'haver algun aspecte "diferenciador" que faci que el turista o visitant al nostre destí turístic es trobi bé, es fidelitzi,.vulgui tornar i ens recomani,.i d'això els nostres pares i predins en sabien sense haver passat per la universitat: AMABILITAT, SOMRIURE, EMPATIA, PROFESSIONALITAT,.coses que no ens ensenyen a la universitat sino que és qüestió d'actitud. Amabilitat no significa servilisme, sino actitud enfront a la feina que es fa.
Crec que a un municipi turístic on l'economia és gràcies al turisme hauria d'haver una consciència social sobre la importància que té i fomentar-ho des de ben petits a les escoles: el turista és un amic, no un enemic,.i amb respecte per àmbdues parts es pot aprendre molt, fins i tot viatjar des de casa parlant una estona amb ells sobre costums dels seus països, etc.
Això és el que he après a casa, a les diferents feines que he fet, i el que intent fer en aquests moments.
El turisme és economia, que ens serveix per créixer com a poble, però també una oportunitat d'aprendre altres cultures i fins i tot fer amistats. Ho hem de creure, divulgar i fer tasques entre tots per acabar amb frases i actituds com : "els guiris ja són aqui" en to despectiu perquè no oblidem que tots, directa o indirectament, al nostre municipi vivim del turisme.
Hi ha moltes destinacions turístiques, noltros tenim molts elements per diferenciar-nos: petits hotels amb tracte personal i tradició, vivendes turístiques a llocs privilegiats, comerços amb tradició i personalitat, restaurants, cultura, platges, muntanyes, paisatge,.clima, empreses dedicades a turisme a diferents nivells i tradició familiar i grans professionals. Per continuar sent una destinació turística diferent i amable hem de crear consciència entre tots.
Iliana Capllonch

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

XI Encuentro de Enfermedades Minoritarias y Discapacidad Menorca febrero 2024

UN COLEGIO OFICIAL O PROFESIONAL

Agradecimiento colectivo enfermería Son Espases