TURISME HO ÉS TOT





He tengut l'enorme privilegi de néixer a un municipi com Pollença, a una família que s'ha format i treballat en el sector turístic i que ho ha viscut i m'ho ha transmès d'una manera molt visceral.

He conegut molts turistes i moltes històries que ens han explicat sobre com va començar el Turisme al nostre poble, començant per Port de Pollença, amb la importància de les persones que ens visitaven i el tracte que rebien per part nostre. Els nostres antecessors es formaren de manera autodidacta, iniciant la gestió d'allotjaments i cuines com si es tractés de convidats a ca seva, amb tota l'amabilitat, sensibilitat i donant el millor de cada casa, i fou aquest el secret de la prosperitat que va donar lloc els anys següents.

Amb el temps, el boom turístic, boom de la construcció i desprofessionalització del sector hosteler s'ha perdut l'essència del què era la hoteleria i turisme al nostre municipi.

Per poder recuperar el tresor que ens deixaren els nostres antecessors encara hi som a temps, ja que el que tenim, el lloc privilegiat, l'entorn, el patrimoni, encara està en certa manera intacte, per tant, si ens posam a elaborar un projecte comú i utilitzam els coneixements i el que tenim podem fer que Pollença torni a destacar com a municipi turístic i fer que hi puguin gaudir i viure les futures generacions.

Per començar hem de fer una anàlisis de situació, sebre a quin punt ens trobam, quins recursos tenim, qui som i cap on volem anar i després fer feina tots conjuntament per remar cap al mateix lloc. Evidentment la societat ha canviat molt, i per això és el moment d'aturar-nos i afrontar el millor possible les possibilitats que ens ofereix el temps en què vivim.

L'actitud, aptitud i formació són bàsiques.

Turisme ho és tot, cultura, festes, educació, esports, natura, comerç, mercats, fires, serveis, allotjament, hoteler i vivenda turística, salut, accessibilitat, i molt més. Si tots anam cap allà mateix ens farem més forts i això no és cap novetat. Bé ho diu l'himne de Pollença en molts sentit “Estimem-la pollencins” “tots som fills teus” i cuidar-la i mimar-la és mantenir-la neta, fer que els nostres visitants tornin i es fidelitzin, que sentin l'orgull que sentim cap a la nostra terra, parlin bé de noltros, perquè és el motor de la nostra economia. Els nostres padrins no en sabien d'idiomes ni de nouvelle cuisine, donaven simpatia, amabilitat i la seva cuina de cada dia, i així avançaren.

 El nostre deure és pensar que si el nostre motor econòmic és el Turisme, ens ho hem de creure i ho hem de cuidar i mimar, mostrar ca nostra amb l'orgull que ho feim quan vivim la Patrona o parlam de Pollença quan som fora. Tenim el privilegi de tenir història, de tenir una patrimoni, de tenir Port de Pollença, Cala Sant Vicenç, Formentor i Pollença que són espectaculars, i per demostrar-ho ho hem de cuidar i estimar i promocionar-ho creient el què feim. Junts podem avançar.

El meu compromís com a regidora de Turisme, Comerç, Fires, Mercats, i delegada de Sant Vicenç és coordinar tots els sectors que viuen del Turisme, per poder assolir el començament d'aquesta nova etapa.


                                                                                  Iliana Capllonch Cerdà
                                                                                  Ajuntament de Pollença

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

XI Encuentro de Enfermedades Minoritarias y Discapacidad Menorca febrero 2024

UN COLEGIO OFICIAL O PROFESIONAL

GRATITUD