CARTA A LES MEVES FILLES ADOLESCENTS


Us feis grans, us esteu preparant per volar, per partir i fer la vostra vida, després de passar per vàries etapes d’ensenyament per aquest moment.

Iniciam el procés de la vida sense sebre res més que fer-nos escoltar si tenim fam, son, o anem bruts a través dels plors, i poc a poc i amb paciència ens ensenyen a menjar, a demanar les coses per favor, a tenir uns hàbits, a caminar, a xerrar adequadament, a estar amb societat... i tot pel mètode de les caigudes i aixecades, ja que per agafar la cullera o caminar, ho hem fet milers de vegades malament fins aprendre-ho, i és normal, ens hem d’equivocar per aprendre.

I això amb tot a la vida, ens hem d’equivocar amb moltes coses i la saviesa està en no negar-ho, sinó acceptar-ho i sebre demanar disculpes, perquè ningú neix ensenyat i de les errades se’n surt més fort i s’aprèn.

Us adonareu que la perfecció no existeix, però que si es vol una cosa s’ha de lluitar per ella sense fer mal a ningú, com per aprendre a tocar un instrument s’ha de practicar fins que surt, per treure un curs s’ha d’estudiar, doncs per tenir amistats s’han de cuidar igual que a la família i per aconseguir la feina de la teva vida s’ha de perseguir amb ganes i il·lusió. Mai perdre de vista els objectius però sense obsessió, sinó amb paciència, actitud positiva i constància.

Per arribar a una muntanya, s’ha de començar des de baix i s’ha de sebre baixar sense caure. Perquè la vida és això, bons i mals moments, no és planera,  és com una muntanya russa, hem d’estar preparats per tots els moments que ens donin. Per això heu de sebre que sempre podreu tornar a aquells braços que us tingueren quan arribàreu a aquest món i sebre rodejar-vos de bones persones amb les que pogueu parlar i a les que sapigueu escoltar. No hi ha res més meravellós que les relacions humanes.

La vida no és tan difícil, la feim noltros complicada. És necessari comptar amb l’experiència dels grans però amb el vostre propi sentit comú.

L’adolescència és un temps de creixement amb la base que teniu des de petits, de dubtes, incerteses, emocions diferents: estones de moltes alegries però també de molta tristesa. Una etapa de preparació per la vida adulta, on els ciments ja estan posats. Equivocau-vos, sempre que sapigueu no trepitjar ningú i pogueu rectificar sense cap remordiment, disfrutau de la vida perquè és un meravellós regal i volau segurs perquè algun dia noltros també ho férem, tornant al niu sempre que ho necessiteu perquè sempre ens trobareu.


   
                                                                                           Iliana Capllonch

                                                                                              Palma, 16 de gener de 18

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

XI Encuentro de Enfermedades Minoritarias y Discapacidad Menorca febrero 2024

UN COLEGIO OFICIAL O PROFESIONAL

Agradecimiento colectivo enfermería Son Espases